Rovat: Rövid hírek

Betekintettünk a Vogel&Noot radiátorok gyártásába Kiemelt

2023. máj. 05. péntek, 12:59

Gyárlátogatást szervezett április 18-ára a Vogel&Noot és a MÉGSZ Ipari és Technológiai Tagozata a Vogel&Noot mosonmagyaróvári radiátorgyárába, ahol megtekinthettük a Vogel&Noot acéllemez lapradiátorok gyártásának folyamatát.

A program kezdéseként prezentációt hallgattunk meg a cégcsoportról, a Vogel&Noot márka 150 éves történetéről, valamint a jelenleg gyártott és forgalmazott termékekről.
Mint megtudtuk, a mosonmagyaróvári üzemben készül immár 30 év tapasztalatával a lapradiátorok széles termékpalettája, teljes méretválasztékban, változatos bekötési lehetőségekkel, hagyományos és vertikális kivitelben, akár különleges színekben.
A cég folyamatosan dolgozik a radiátoros fűtés megújításán, itt gyártják az innovatív konstrukciójú, nyugati piacokon kedvelt E2 radiátorokat, amelyeket kifejezetten alacsony hőmérsékletű, hőszivattyúval működő fűtési rendszerekhez alakítottak ki.
A húsz résztvevő ezután a teljes gyártási folyamatba betekintést kapott, az alapanyagok beszerzésétől a kész radiátorok kiszállításáig. Különösen érdekes volt a kollégák számára a lemezek préselése, az automata hegesztési technológia fázisai, a felületkezelések és a festési eljárások.

A részletes bemutatás után hosszú közös ebéd közben beszélték meg a résztvevők a látottakat és választ kaptak a kérdéseikre. Mint Pánger László tagozati elnök elmondta, komoly technológiai rendszert ismertek meg, és a cég újdonságainak megismerése is fontos része volt a rendezvénynek.
A gyárlátogatás végig jó hangulatban, nagy érdeklődés közepette zajlott, és a tagozat részéről kifejezte köszönetét a Vogel&Noot csapatának a színvonalas szakmai programért és a szíves vendéglátásért.

A MÉGSZ Ipari és Technológiai Tagozata további hazai gyárak látogatását tervezi, ezekről a programokról időben értesítjük a lehetséges résztvevőket.

Utoljára frissítve: 2023. máj. 05. péntek, 13:03