Rovat: Rövid hírek

Sikeres volt a Zöld Fordulat Szakmai Nap Kiemelt

2023. február 17. péntek, 07:10

Sikeres volt a február 15-én megrendezett Zöld Fordulat Szakmai Nap. A több mint 330 szakmai résztvevő izgalmas előadásokat hallgathatott meg a szakmai napon. A délelőtti programban olyan nagy gyártók, mint a Panasonic, a Vaillant,  Bosch, az Ariston és a Hajdu tartottak izgalmas előadásokat a hőszivattyúk témakörében. Egyértelmű, hogy jelenleg egy jól megtervezett hőszivattyús-rendszer jelentheti a legjobb megoldást a rezsicsökkentés-rendelet megjelenése utáni piaci helyzetben.

 

    

 


A délutáni program szakmai résztvevői a hidrogén-hasznosítás témakörében hallgathattak meg előadásokat. A jelenlévők szakemberek számos előremutató és izgalmas lehetőségről kaphattak tájékoztatást. Nagyon érdekes téma volt a hidrogén hozzákeverése a gázhoz, illetve ennek alkalmazása a gázhálózatokban. Mint kiderült ennek megvalósításához még számos problémára kell megoldást találni, nemcsak a hidrogén-gáz üzemű tüzelőberendezéseknél, hanem a hidrogén hozzákeverése esetén a hálózatokban, a csatlakozóberendezéseknél és a mérőberendezéseknél is.

 

 

   

 

A rendezvényen zárásaként napenergia-hasznosítás témában került sor előadásokra és fórumra. Szolnoki Ádám a MANAP elnöke, és Horváth Balázs a Solarity munkatársa remekül vázolta a napelemes piac jelenlegi helyzetet és a fennálló problémákat. Ugyanakkor igazán jó válaszokat nem tudtak mondani a helyzetre, mert a megoldás kulcsa a kormány kezében van. A résztvevők által feltett kérdésekre azonban sikerült megtalálni a válaszokat, így többek között egy kérdésre válaszolva kiderült, hogy a szolgáltatók már több helyen engedélyezik a hibrid inverteres megoldásokat, egy apró külön berendezés felszerelése esetén.

 

A rendezvény teljes anyaga hamarosan elérhető lesz a MÉGSZ Youtube csatornáján.

 

Utoljára frissítve: 2023. február 17. péntek, 08:47