Rovat: Rövid hírek

Az ENSI 5,5 milliárd forintnyi Nkp-kötvényt bocsátott ki Kiemelt

2022. április 21. csütörtök, 11:40

Az ENSI Épületgépészeti, Technológiai és Energetikai Kivitelező Kft. 5,5 milliárd forint össznévértékű kötvényt hozott forgalomba a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja (Nkp) keretében - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.


A kötvények tőzsdei bevezetéséhez készült információs dokumentum szerint a budapesti székhelyű ENSI Épületgépészeti, Technológiai és Energetikai Kivitelező Kft. a magyarországi épületgépészeti kivitelezési piac egyik vezető szereplője. Cégcsoportjának fókuszterülete a 2000 négyzetméter feletti létesítmények gépészeti rendszereinek professzionális mérnöki kivitelezése magyarországi és külföldi ipari megrendelők, ingatlanfejlesztők és építési fővállalkozó cégek számára.
A kötvényből származó bevétel felhasználásának elsődleges célja épületgépészeti alapanyagok nemzetközi nagy- és kiskereskedelmével foglalkozó cégek akvizíciója.
Üzleti stratégiája szerint a társaság meglévő piaci részesedését szeretné növelni. Az építőipari piacot érintő alapanyag-ellátási és munkaszervezési, munkaerőhiány-problémák miatt tervezi, hogy tulajdonrészt szerez a vele közreműködő társaságokban, amivel kiaknázhatók a köztük lévő szinergiák.
A Németh László Zsolt és fiai tulajdonában álló társaság 2018-ban 7,925 milliárd forint, 2019-ben 11,466 milliárd és 2020-ban 13,321 milliárd forint árbevételt ért el, 100 százalékban belföldi értékesítésből. Adózott eredménye 2019-ben 1,727 milliárd forint, 2020-ban 1,854 milliárd forintot tett ki.


Forrás: MTI