Rovat: Rövid hírek

Költség- és időhatékonyság mindenekelőtt Kiemelt

2021. szeptember 01. szerda, 12:06

Az elmúlt időszak sok változást és rendkívüli helyzetet hozott a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt. A vállalkozásokat érintő egyik ilyen változás, hogy mind a cégek, mind a háztartások sok esetben a szükséges szolgáltatásokat igyekeznek minél későbbre halasztani. Ez egy klíma- vagy fűtéstechnikus számára azt eredményezheti, hogy a munkálatok időbelileg későbbre tolódnak és a fűtési szezon előtt a korábban tapasztalhatókhoz képest is felhalmozódnak. Emiatt, talán soha nem volt ilyen fontos az (idő)hatékonyság. A túloldalon pedig minden szereplő számára még fontosabb lett a költséghatékonyság is. Ebből következésképpen, azon vállalkozás, amely szeretne minél több megrendelést teljesíteni és ezzel együtt a költségeit csökkenteni kénytelen fejleszteni a hatékonyságán. Ennek egyik praktikus módja olyan eszközök beszerzése, amellyel ez növelhető.


A Testo innovatív termékkínálata tökéletesen alkalmas ezen igény kielégítésére, hiszen lecsökkenthető a hosszadalmas adminisztrációs idő, egyszerűsíthető a mérési metódus és még akár a szolgáltatási paletta is bővíthető.
   

A fűtéstechnikus egyik legfontosabb műszere a füstgázelemző műszer. Ez lehet egy egyszerűbb kivitel is, vagy egy olyan okos műszer, mint a testo 300. A Testo innovatív füstgázelemzője megannyi felszereltségben kapható. Képes mérni a CO, az O2 és a CO2 koncentráció és a füstgázáram hőmérséklete, nyomása mellett akár az égőnyomást, illetve kiegészítőkkel az NO koncentrációt, a környezeti hőmérsékleti jelenségeket (pl. csövek vagy levegő), a környezeti CO értéket nagy pontossággal, illetve akár tömörségi próba is elvégezhető vele, illetve szilárd tüzelésű rendszereknél a koromszám felmérése is. Ezen mért értékek mind-mind lementhetőek az okos műszer memóriájába. Valamint ezen mérési eredmények szintén a műszerben tárolt mérési helyekkel és ügyfél adatokkal együtt egyetlen érintéssel jegyzőkönyvre is emelhetőek. Az így készült jegyzőkönyvek pedig WiFi kapcsolat megléte esetén akár e-mail-ben is továbbíthatóak közvetlenül a műszerből. A testo 300 műszer fejlesztésénél a cél az volt, hogy egyetlen műszerrel lehessen közel minden kapcsolódó mérést is elvégezni.

 

 

 

 

Persze nem csak gáz-, vagy szilárd tüzelésű rendszerek léteznek. Egyre gyakoribbak a hőszivattyús megoldások. Az ilyen berendezések mérése nagyban hasonlít egy klíma rendszer méréséhez, így ennek megfelelően a szükséges műszer állomány is hasonló. A testo 557s a Testo legújabb digitális szervizcsaptelepe. Ennél a műszernél nem maga a készülék kezelőfelülete, hanem egy díjmentes applikáció nyújtja az okos funkciókat. Ezáltal megannyi mérési mód elvégezhető. Továbbá ezen műszerhez is több kiegészítő érzékelőt is lehet csatlakoztatni. A műszer kezelése itt is magyar nyelvű és rendkívül intuitív, amit az applikáció digitális dokumentációs és okos vezérlési lehetőségei még könnyebbé és komplexebbé teszik.
Hasonló előnyökkel bír a Testo hőkamera termékpalettájának számos tagja is. Ezen modelleknél is egy applikáció nyújtja az okos funkcionalitást. Egy ilyen eszköz pedig nem csupán az energetikusok számára biztosít mérési megoldást. A fűtési szakemberek számára is számos előnnyel bír, akár a radiátorok eliszaposodásának felmérése, a hőhidak lokalizálása, vagy a fűtési csövek megtalálása szempontjából.

 

Ezen műszerek mind-mind segítik hatékonyabbá tenni a munkát, így beszerzésük mindképpen jó döntés. Viszont ezen előnyök mellett számos kivitelük most még promóciós áron is beszerezhető, így nyújtva igazán jó megoldást a szakemberek számára.

További információ:

https://www.testo.com/hu-HU/termekek/HVACR-promocio?utm_source=MEGSZ&utm_medium=online+article&utm_campaign=testo-heating-promo2021-HU

Utoljára frissítve: 2021. szeptember 01. szerda, 12:55