Rovat: Rövid hírek

Megnyílt a Wilo új, dortmundi központja, a Wilopark Kiemelt

2021. február 05. péntek, 17:32
A Wilopark: a technológiára szakosodott vállalat bemutatja új digitális központját A Wilopark: a technológiára szakosodott vállalat bemutatja új digitális központját

A Wilo-csoport 2021. február 4-én nyitotta meg új dortmundi központját, a Wilopark-ot. A (koronavírus járvány miatt) digitális térben megtartott eseményen több mint 1500, az üzlet és a politika világából érkező, magas rangú, nemzetközi vendég, valamint a Wilo munkatársai vettek részt.

A megnyitón így számos prominens vendég vett részt, többek között  Dr. Angela Merkel német kancellár, Armin Laschet Észak-Rajna-Vesztfália államminisztere, Prof. Andreas Pinkwart és Karl-Josef Laumann Észak-Rajna-Vesztfália miniszterei, valamint Kazahsztán miniszterelnök-helyettese Roman Skylar, akik az esemény alkalmából video üzenetet küldtek.

A rövid köszöntőt követően a Wilo elnök-vezérigazgatója, Oliver Hermes elmondta, miért is jelent fontos mérföldkövet a vállalat történetében a dortmundi Wilopark megnyitása: „Ez a 300 millió euró értékű beruházás és a Wilo központjának teljes újjáépítése nem csupán vállalatunk történetének legnagyobb projektje, de Észak- Rajna-Vesztfália, sőt egész Németország egyik legnagyobb ipari építési
projektje is egyben.”

 

 

Wilo-csoport elnök-vezérigazgatója, Oliver Hermes több mint 1.500, az üzlet és politika világából érkezett magas rangú, nemzetközi vendég, valamint a Wilo munkatársai előtt beszélt a Wilopark hivatalos megnyitóján

 

Wilopark - példaértékű iránymutatás
Az ultramodern digitális Okos Gyár, a „Pioneer Cube” irodaépület, az ügyfélszolgálati központ és a termékfejlesztési létesítmények egy összesen közel 200.000 m² nagyságú területen találhatóak. Dr. Angela Merkel kancellár gratulációját fejezte ki a Wilopark megnyitásával kapcsolatban. Kiemelte a Wilo-csoportnak az innovatív szivattyúival és szivattyúrendszereivel gazdasági és környezetvédelmi területen eddig elért lenyűgöző eredményeit, amelyért a csoport a Német Nemzeti Fenntarthatósági Díj 2021-es díját is elnyerte.

Észak- Rajna-Vesztfália államminisztere Armin Laschet szintén gratulált és elismeréssel adózott a Wilo munkatársai felé: „Nagyon sikeres példáját láthatjuk annak, hogyan lehet olyan okos ötleteket, kreativitást és újításokat alkalmazni, melyekkel egyidejűleg valósítható meg a jövőbe mutató helyi termelés és a biztonságos munkahelyek megteremtése. Mindezekre szükségünk van ahhoz, hogy biztosítsuk a fellendülést, különösen saját régiónkban. A Wilopark egyértelműen elkötelezte magát Dortmund és Észak- Rajna-Vesztfália mellett.”

Észak- Rajna-Vesztfália gazdasági és energiaügyi minisztere, Andreas Pinkwart professzor, valamint Karl-Josef Laumann munkaügyi, egészségügyi és szociális minisztere szintén is személyes videó-üzenetben gratuláltak a Wilo-csoportnak az új dortmundi központ hivatalos megnyitója alkalmából.

 

 

 A Wiloparkban dolgozók is élőben követhették a megnyitó ünnepség digitális eseményét

 

Ipar 4.0 - éghajlatsemleges termelés
Az új központ felépítésével a Wilo-csoport jövőorientált üzemeltetési koncepciót és digitális hálózatba kapcsolt épületgépészeti rendszert alkotott meg. Ez az energiafogyasztás majdnem 40 százalékos csökkentését jelenti, emellett a gyár CO2 kibocsátása is évi 3.500 tonnával fog visszaesni. Ez akkora CO2 mennyiséget jelent, amennyit 280.000 fa lenne képes elnyelni.

„Az éghajlat védelmére nagy hangsúlyt fektető vállalatként egy átfogó fenntarthatósági koncepció bevezetése már a kezdetektől kiemelten fontos volt számunkra. Büszkék vagyunk arra, hogy a Wiloparkban már most is éghajlatsemleges termelés folyik. Azt szeretnénk, hogy 2025-re minden jelentősebb Wilo gyártóüzemben ez legyen az általános gyakorlat” - hangsúlyozta Georg Weber, a Wilo-csoport műszaki igazgatója és egyben igazgatótanácsának tagja.

 

A Wilo „Ambition 2025” vállalati stratégiájában egy nagyon határozott fenntarthatósági stratégiát dolgozott ki. A csoport célja még több embert tiszta vízhez juttatni úgy, hogy közben saját ökológiai lábnyomát is csökkenti. „A Wilopark egyike annak a számos projektünknek, melyekkel hozzájárulunk a Ruhr-vidék, Észak-Rajna-Vesztfália, de akár Németország zöld és egyúttal
digitális jövő felé vezető átalakulásához” - ismételte Oliver Hermes.

 


A Wilo legfontosabb partnerei és ügyfelei világszerte csatlakoztak az élő közvetítéshez. Így például gratulációját küldte a Wilo vezetésének Kazahsztán miniszterelnök-helyettese, Roman Skylar, valamint a Kínai Népköztársaság volt németországi nagykövete, Shi Mingde is.

 

Az esemény csúcspontjaként digitális körséta az Okos Gyárban Az esemény befejezése előtt a vendégek még betekinthettek a Wilopark legfontosabb területére, a digitális termelőüzembe. A „társadalmi távolságtartás” ellenére vendégeink virtuálisan megtapasztalhatták és közvetlen közelről láthatták, hogy a korszerű üzemben minden egyes folyamat hálózatba kapcsolva, átlátható módon történik, és hogy az egyedi folyamatelemek és gépek készen állnak az Ipar 4.0 követelményeinek ellátására.

 

forrás: Wilo Magyarország Kft.

Utoljára frissítve: 2021. február 09. kedd, 18:28