Rovat: Rövid hírek

Rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kínál a magyar startup Kiemelt

2020. november 13. péntek, 11:01

A járvény ellenére is növekszik az ingatlanokba világújdonságként rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home, amely egy mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozóval is megjelent az okosotthonok piacán.


A társaság az elmúlt pár évben megötszörözte, 2,5 milliárd forint fölé növelte cégértékét, és olyan több világújdonsággal is jelentkezett, amelyekkel a használt lakások is okosíthatók, rendszereik révén a világon elsőként jöhetnek létre okosotthonokkal kommunikáló „okostársasházak” is.

A Chameleon Smart Home a világon elsőként a mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló fűtési szabályozóval is megjelent a piacon, amihez a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán is nyertek el forrást. „Megkaptuk a szabadalmat az öntanuló fűtési algoritmusunkra, elindult a nemzetközi szabadalom” – tette hozzá. A cég egyedisége rendszerfüggetlenségéből fakad: a Chameleon a központi idegrendszer, a szinkrontolmács, ami fordít a gyártók rendszerei között és hidat képez az eddig zárt okos otthonok között; kompatibilis és bővíthető más márkák szoftvereivel és hardvereivel.A teljes cikk ide kattintva olvasható el!

Utoljára frissítve: 2020. november 13. péntek, 11:18