Rovat: Rövid hírek

2019-ben Magyarországon rendezték a solar decathlon europe házépítő versenyt Kiemelt

2019. szeptember 05. csütörtök, 18:15

Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Szentendre Város Önkormányzatával, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel  együtt nyerte el a nemzetközi Solar Decathlon Europe 2019 egyetemi innovációs házépítő verseny rendezési jogát.

 

A magyar rendezés fő szakmai témaként a meglévő épületállomány felújítását célzó megoldásokat emelte ki, és számos új kihívás elé állította a versenyzőket, mint például:  helyi, újrahasznosított anyagok alkalmazása, szoláris elemek magas szintű és esztétikus integrációja, az épületek nyári túlmelegedés elleni védelem megoldása, bioklimatikus tervezés és a természet-alapú megoldások alkalmazása, valamint a magas teljesítményű kompozit anyagok használata.

 

A szentendrei ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkban megrendezett eseményre, a megmérettetés egy hónapos időszakára (amiből 2 hét volt az építkezés)  hozzávetőlegesen 400 versenyző egyetemista érkezett a világ több pontjáról. A megépült házak - egyedi módon a Solar Decathlon történetében - a versenyidőszak végén nem kerültek  elbontásra, hanem még 2 hónapig látogathatóvá tették a szervezők.

 

A házak megtekintése ingyenes, érdemes azonban itt megtekinteni a nyitvatartási időt és a látogatás egyéb feltételeit.

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 05. csütörtök, 18:40