Rovat: Rövid hírek

VI. Környezetbarát Nap és I. Weishaupt Partner Nap

2019. június 17. hétfő, 12:29

Június 6-án immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a Weishaupt Hőtechnikai Kft. szervezésében a Környezetbarát Nap. Az idei rendezvény különleges volt, mert meghívást kaptak meglévő- és potenciális szerelő, installateur partnerek is az eseményre. A rendezvény neve ezért már nemcsak VI. Környezetbarát Nap volt, hanem ez volt az I. Weishaupt Partner Nap is egyben. Az időpont megválasztása idén is összefüggött a Nemzetközi Környezetvédelmi Nappal (június 5.), és feltett szándék volt, hogy a hazai Weishaupt Partnerek is részesei legyenek az eseménynek.

A rendezvény megnyitóján Rácz József a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezetője köszöntette a vendégeket. A rendezvény fővédnökségét idén az Agrárminisztérium Környezettechnológiai és Kármentesítési Főosztálya vállalta. A Minisztériumból dr. Szőgényi – Kovács Szabolcs tisztelte meg az eseményt köszöntőjével és beszédével.
A műsorvezető – már tradicionálisan – Kovács Koko István volt, aki most is, mint minden évben említést tett arról, hogy számára is kiemelt jelentőségű környezetünk védelme.

 


 

A rendezvényen a vendégeknek lehetőségük volt kipróbálni az új AUDI E-Tron elektromos autót, mely mind kinézetével, mind tudásával elkápráztatta teszt-sofőröket. A másik tesztautó egy E-Golf volt, mely szintén nagy érdeklődést vonzott. Az autókat a Porsche Inter Hungária Kft. biztosította.


Nemcsak elektromos autókat lehetett kipróbálni, hanem elektromos kerékpárokat is, amelyeknek a különlegességét az adta, hogy volt közöttük olyan bicikli, amelynek a maximális sebessége elérheti akár a 100km/h –t. A kerékpárok az egész rendezvény ideje alatt látogatók rendelkezésre álltak és sokan több alkalommal is kipróbáltak egy-egy kerékpárt. A kitelepülést, a tesztelések lehetőségét az Accel Hunlad Kft. biztosította.

 

A meghívott cégek részére a rendezvény lehetőséget adott kiállításra, előadásra és kapcsolatépítésre. Részt vett az eseményen a Ricoh Magyarország Kft., Skrabik Vitkória, a szolnoki MalaGrow Kft - Malatinszky Gergely ügyvezetővel és a Víz-Gáz-Fűtéstechnika szaklaptól Szilágyi László. Előadások során, a különböző termékek- és szolgáltatások bemutatásával a résztvevők sok hasznos, szakmai információval gazdagodhattak.

Versits Tamás a Weishaupt Hőtechnikai Kft. fűtési megoldások üzletágvezetője elsőként tájékoztatta a partereket, vendégeket a Weishaupt Új Partner Programjáról, melyben részletesen beszélt a közvetlen kiszolgálás és nyomonkövetés előnyeiről, a projekt utánrendelés- és házhozszállításáról, a nyomtatott- és elektronikus szakmai támogatást nyújtó kiadványokról, a Partner-Portál hozzáférésről, a professzionális alkatrész ellátásáról és a vevőszolgálatról.

 Beszélt a Weishaupt-nál magas színvonalon és tökéletesen működő helyszíni tanácsadásról, a bemutatótermekről, illetve arról, hogy lehetőség van a működő berendezések élőben történő megtekintésére.
Szó esett a jól működő együttműködési megállapodásokról és a partnerek számára motivációt jelentő kapcsolódó lehetőségekről.

Ezek mellett a Weishaupt kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy partnerei naprakészek legyenek nem csak a nemzeti, hanem a nemzetközi szakmai újdonságok kapcsán is, ezért hazai- és külföldi gyárlátogatásokat szervez, nemzetközi kiállításokra és vásárokra hívja meg partnereit.

A rendezvény egyik fontos részlete volt a Zellerin Mátyás Díj alapításának bejelentése is. A díj névadója, Zellerin Mátyás a hazai épületgépész szakma egy kiemelkedő képviselője volt.
A Weishaupt Hőtechnikai Kft. hamarosan hivatalosan is részletes tájékoztatást ad a díjról és a pályázat további részleteiről.  A rendezvényt óriási megtiszteltetés is érte, hiszen Zellerin Mátyás szépunokája is részt vett az eseményen!
A Weishaupt Hőtechnikai Kft. hisz abban, hogy ez a különleges díj hűségesen szolgálja majd a szakma fejlődését és népszerűségét.

A rendezvény programjának „fűszereként” a látogatóknak lehetőségük volt saját ökolábnyomaik kiszámítására és részt vehettek tombolasorsoláson, ahol két kávégép lelt szerencsés gazdára.

A Weishaupt büszke rá, hogy Magyarországon a Környezetbarát Nap rendezvénye évről évre nagyobb közönséget, érdeklődést vonz. Ez egyben arra is bizonyosság, hogy a szakma egyre nagyobb elköteleződést mutat a környezetvédelem iránt.

 

Utoljára frissítve: 2019. június 17. hétfő, 12:40