Több mint kétszáz tanuló gyakorolta a szakmát a nyílt napon

2022. szeptember 30. péntek, 16:18

Hatodik alkalommal szervezte meg a Weishaupt Hőtechnikai Kft. partnereivel együtt az Épületgépész Diákok Nyílt Szakmai Napját. Az idei eseményen az elektromos ismereteket tanuló diákokat is várták.

A korábbi években a júniusi Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódó szakmai napot idén szeptemberben rendezték meg. – Ezek a nyílt napok messzemenően alkalmasak a szakmai találkozásokra, a szakmával és a szakemberekkel való gyakorlatias ismerkedésre – mondta lapunknak a meghívó cég képviseletében Versits Tamás épületgépész mérnök, a Weishaupt fűtési rendszerek üzletágvezetője. Hozzátette még, hogy idén már az elektromos szakokon tanuló diákokat is várták, hiszen a gázfűtő rendszerek, a gázkészülékek üzemeltetésében már számottevő részarányt képviselnek az elektronikai kiegészítők és megoldások, ezért hasznos, ha a villamossággal foglalkozó tanulók is belelátnak a szakmába. – A modernebb tüzeléstechnika és az okosházak korában kiemelten fontos, hogy az elektronikával ismerkedő tanulók is lássák, mit fognak egyáltalán vezérelni, ezek az alkalmak az ő látókörüket is szélesítik – hangsúlyozta Versits Tamás.

 


Országos esemény, hasznos és szórakoztató programokkal

Az eseményen több mint kétszáz tanuló jelent meg az ország minden részéből, a fővároson kívül Debrecenből, Pécsről, Miskolcról, Szegedről, Székesfehérvárról, Sopronból. A szakmai programok mellett némi szórakoztatást is nyújtott a csocsó vagy a léghoki, az Épületgépészeti Múzeum pedig bemutatott hét muzeális tárgyat, amellyel kapcsolatban a szervezők kvízjátékot állítottak össze a tanulóknak. Az esemény partnerei közül a Rothenberger Kft. és a Herz Armatura Kft. szintén bemutatót és gyakorlási lehetőséget biztosított a fiataloknak, hogy minél több eszközt kipróbálhassanak. A nyílt napon a WorldSkills és az EuroSkills (a szakmát tanulók világ- és Európa-bajnoksága) versenyekre készülő versenyzők profi szerelési bemutatót tartottak a tanulóknak. – Külön örültünk annak, hogy üzleti és mentális felkészítést is tartottak a tanulóknak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadói, többek között tárgyalástechnikáról vagy éppen bértárgyalásról – emelte ki Versits Tamás, aki egyúttal hozzátette, örül annak, hogy a Weishaupt kezdeményezéséhez szakmai partnerek is csatlakoztak.


Fotó: BGéSZC Arany János Technikum és Szakképző Iskola FB-oldala

Utoljára frissítve: 2022. szeptember 30. péntek, 16:24