Az ACO receptje a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz

2022. február 15. kedd, 19:43

Az élelmiszerek minősége, az élelmiszer-biztonság, a személyzet szaktudása és lojalitása, valamint az ételkészítéshez használt berendezések kulcsfontosságúak minden éttermi, konyhai vállalkozás számára. Ezzel szemben a konyha infrastruktúráját, annak hatását gyakran alábecsülik, sőt esetenként figyelmen kívül hagyják. Holott a higiénikus és egészséges nagykonyha, a higiénikus szennyvízkezeléssel kezdődik.

 

Láthatatlan infrastruktúra. Így nevezzük egy higiénikus és egészséges nagykonyhában a hatékony szennyvízkezelést, amelynek köszönhetően javul az élelmiszer-biztonság, illetve amely lehetővé teszi a könnyű tisztítást és megakadályozza, hogy a szennyeződés közvetlenül a csatornába kerüljön. A vízelvezető rendszer ezáltal közvetlen hatással van az üzemeltetési költségekre, az állásidőre és bármely nagykonyha pénzügyi helyzetére. Ebből egyenesen adódik a kérdés: melyek tehát az egészséges szennyvízkezelés kulcsfontosságú összetevői?

 

 

 

 

Kétlépéses zsírleválasztás

Minden konyha termel szennyvizet, amely olajokat, zsírokat és ételmaradékot is tartalmaz. A nem megfelelő zsírkezelés csőelzáródáshoz, kellemetlen szagok kialakulásához vezet, amelyek visszataszítók mind az alkalmazottak, mind a vendégek számára. Emellett a csatornából visszaszivárgó, vagy el sem folyó szennyvíztől nedves padló csúszásveszélyt és túlzott tisztítási költségeket idéz elő.

Az ACO teljes körű zsírleválasztási megoldást kínál a mosogatótól a csatornáig. Az előírásoknak megfelelően telepített zsírleválasztó az épületen kívüli csatornahálózatot védi, de a kétlépcsős megoldással az épületen belüli csatornahálózatot is meg tudjuk védeni a dugulástól.

 

 

 

Költséghatékony, funkcionális vízelvezetés

A vízelvezető rendszert úgy kell megtervezni, hogy az alacsonyan tartsa az üzemeltetési költségeket, valamint higiénikus és biztonságos munkakörnyezetet biztosítson. Az ACO olyan vízelvezető rendszereket készít, melyek minden igényt kielégítően felelnek meg a legmagasabb műszaki követelményeknek is.

Vízelvezetési megoldások széles skáláját kínáljuk, így rendszereinket az adott helyszínen használt padló típusához és anyagához, a karbantartási igényekhez, valamint a rendelkezésre álló költségkerethez igazíthatjuk.

 

Tekintse meg videót:

 https://www.youtube.com/watch?v=fN9bXchRXh4

 

 

Utoljára frissítve: 2022. február 15. kedd, 20:13