Megbízható termográfiai eredmények promóciós Testo hőkamerával

2021. szeptember 01. szerda, 16:43

A termográfia, mint érintésmentes diagnosztika az elmúlt évek során teljesen teret hódított az épületek energetikai vizsgálata terén szintúgy, mint az ipar számos területén.

Egy jól működő fűtési rendszer optimális, a lehető legnagyobb hatásfokon történő működésének biztosításához elengedhetetlen, hogy a rendszer megfelelően legyen méretezve, valamint a megtermelt meleg víz az előállítás helyétől optimális keringetéssel jusson el a hő-leadókhoz. A túl lassú keringtetés eredménye, hogy a radiátorok lassan melegszenek fel, vagyis a rendszer hatásfoka romlik, a túl gyors keringtetés esetén pedig nem tudnak megfelelően felmelegedni, és a rendszer hatásfoka szintén csökken. A rendszer beszabályozásakor a hőkamerás mérés jelentős mértékben hozzájárul a megfelelő hatásfok eléréséhez.

 

A Testo hőkamerák segítségével egyszerűen meghatározhatók az előremenő és visszatérő csőhőmérsékletek. A radiátorok optimális hatásfokon történő működtetéséhez, típustól függően, biztosítani kell az ideális hőfoklépcsőt, ehhez pedig a megfelelő keringtetésen kívül az esetleges eltömődésektől is mentesíteni kell a rendszert. A radiátorok eltömődése esetén nemcsak direkt a hőleadó képesség csökken, hanem a hőfoklépcső eltolódása miatt romlik a fűtési rendszer hatásfoka is. Egy hőképpel azonnal felismerhető az esetleges hiba oka, és könnyen kimutatható, hogy a radiátor milyen eloszlásban adja le a hőenergiát, valamint a hőkép segítségével egyszerűen elmagyarázható az átmosás szükségessége.

A kazán hőcserélőjének esetleges eltömődése, a szivattyú állapota, valamint az elektromos csatlakozások is egyszerűen felülvizsgálhatók. A hőkamerás vizsgálat általában nem merül ki a helyszíni diagnosztikában és hibakeresésben, a hőképek rögzítésével az utólagos kiértékelésre, jegyzőkönyvezésre is lehetőség nyílik.

 

 

Ilyen teljes körű vizsgálatokra alkalmas műszer a testo 868 hőkamera, mely műszer segítségével csökkenthetők a károk es minimalizálhatók a költségek. A padlófűtés és az egyéb nehezen hozzáférhető csővezetékek szivárgásai bontás nélkül is pontosan lokalizálhatók. Ezáltal a minimumra csökkenthetők a bontási területek, jelentősen csökkennek a javítási költségek és az ügyfél is elégedett lesz.

 

testo 868 hőkamera 160 x 120 pixel felbontásra képes, beépített SuperResolution technológiával pedig ez a minőség növelhető 320 x 240 pixelre. Méréstartománya -30 °C ... +650 °C közé esik. Könnyű kialakítása, beépített memóriája és cserélhető akkumulátora révén praktikus eszköz felméréseknél. Ideális választás karbantartások végzéséhez, elektromos és napelemes rendszerek vizsgálatára, illetve ingatlanok hőhidasságának felmérésére.

 

 

A Testo hőkamerák számos igényt elégítenek ki az épületgépészetben, így bátran állíthatjuk, hogy egyetlen szakember táskájából sem hiányozhatnak.
Szerezze be most promóciós áron a testo 868 hőkamerát.

 

https://www.testo.com/hu-HU/testo-868/p/0560-8681?utm_source=MEGSZ&utm_medium=newsletter&utm_campaign=testo-868-promo2021-HU

Utoljára frissítve: 2021. október 24. vasárnap, 13:07