Több ezren látták az OMÉN online konferenciáit

2020. december 01. kedd, 08:53

Az Országos Magyar Épületgépész Napok 2020 novemberének utolsó hetében lényegében öt konferencia jellegű rendezvényre szűkült: csütörtökön és pénteken a Műegyetemi Épületgépész Napok zajlottak, a hét első felében pedig a MÉGSZ tematikus konferenciái. Az ország minden pontjáról könnyen elérhető online elérésnek köszönhetően azonban minden korábbi részvételi rekordot megdöntöttek ezek a rendezvények – erre utalnak a MÉGSZ YouTube csatornájának nézettségi adatai.

 

Vízkezelés és vízfelhasználás

November 23-án „A víz fontossága az épületgépészetben” címmel rendezett a MÉGSZ online szakmai konferenciát. Itt szó volt többek között az esővíz hasznosításáról, a vízkezelési trendekről és a paradigmaváltás szükségességéről.

A teljes online konferencia ide kattintva nézhető meg!

Egyre jelentősebb szerepben a klíma- és légtechnika

November 24-i szakmai online konferencián a járvány hatásai, a szellőztetési rendszerek, vagy éppen az iparág ökológiai lábnyomának csökkentési lehetőségei kerültek terítékre.

A teljes online konferencia ide kattintva nézhető vissza!
 

Megújuló energiák és intelligens technikák

Egy nappal később, november 25-én pedig többek között a napelemes rendszerek szaldóelszámolásának nemsokára életbe lépő változásairól, az épületen belüli mérési megoldásokról, valamint a zaj- és légáramlásmentes hűtési és fűtési rendszerekről tartottak előadást a meghívott szakemberek.

A teljes online konferencia ide kattintva nézhető vissza!
 

27-én, az elmaradt Épületgépész Bál időpontjában az OMÉN KB közzétette a szakma legmagasabb kitüntetéseiben részesült kollégák neveit, valamint, hogy kik kapták az Év Emberei díjakat.
 

Macskásy Árpád Alkotói Díj: Bokor András

Macskásy Árpád Életműdíj: Lucz Géza

Meszlényi Zoltán Díj: Réti Pál

Épületgépészetért Díj: Baumann Mihály

Év Emberei díjak:

Év Épületgépész Oktatója: dr. Barna Edit

Év Épületgépész Mérnöke: Csanád Bálint

Év Épületgépész Tervezője: Bánhalmi János

Év Épületgépész Kivitelezője: Margittai István

Év Épületgépész Márkakereskedője: Biró Gábor

A Diplomadíj pályázat nyertesei
 

Gépészmérnöki alapszak, épületgépész specializáció: 1. Gila Péter DTE, 2. Varga Dávid BME, 3. Laklia Bence BME és Kiss Máté DTE megosztott.

Épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnöki mesterszak, komfort épületgépészet specializáció: 1. Orcsi Attila BME, 2. Dócza Attila BME, 3. Katona Ádám BME

Létesítménymérnök mesterszak, épületgépész specializáció: 1. Kostyák Attila DTE, 2. Csereklei Dániel SZIE, 3. Polgár Eszter SZIE

Az OMÉN hetére időzített két jótékonysági akciók is célba értek. A MÉGSZ munkatársai kaptak visszajelzéseket arról, hogy a szövetség felhívása nyomán a szakképző iskolákhoz maradék anyagokat  és már nem használt berendezéseket juttattak el kivitelező vállalkozások. Az Épületgépész szaklap egy évre szóló ajándék előfizetését pedig 124 fiatal épületgépész kolléga igényelte.

Utoljára frissítve: 2021. március 01. hétfő, 09:44