Épületgépészeti szakképzéseket segítő új könyvek és jegyzetek jelentek meg

2020. október 15. csütörtök, 09:54

Az oktatáshoz Rácz László, Meszlényi Zoltán-díjas mérnöktanár készített letölthető jegyzeteket.

 

A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról megjelent 12/2020 (II. 7.) Korm. rendelet szerint új képzési program és szakmajegyzék került kiadásra, melyet 2020. szeptember 1-től kell kötelezően alkalmazni a szakiskolákban.

„Az eddigi jegyzetek – melyek az OKJ szakmai programja szerint készültek – 2012 óta sikerrel segítették az épületgépész szakmai képzést” – írja ajánlójában az oktató.

Az épületgépészeti szakmák szakágának tananyagát tartalmazó 11 kötetből álló új, részben korszerűsített könyvsorozat már kiadásra került. A tanulási területekről készült szakágakra bontott könyvekből megfelelő részletességgel megismerhetők az elméleti és a szükséges gyakorlati tudásanyag. Megismerhetik továbbá a szakképzésben résztvevők a korszerű rendszerelemeket, szerszámokat, célgépeket, az üzembe helyezés, beszabályozás és a karbantartás műveleteit, eszközeit, műszereit.

„A szaktanárok órai munkáját nagymértékben megkönnyíti, hogy összeállítottam, a jegyzetekben elhelyezett összes képet, ábrát, táblázatot tartalmazó ingyenesen letölthető, színes, vetíthető ábragyűjteményt, és a könyvek tartalomjegyzékét, melyek a jegyzetek borítóképei mellett megnyithatók” – emeli ki Rácz László, akinek a saját weboldalán érhetők el az új, 2020-as követelményeknek megfelelő épületgépész jegyzetsorozat szakmákra bontott könyvei, valamint a könyvek megrendeléséhez szükséges új megrendelő nyomtatványok.
 

A Kormányrendelet szerinti szakképzések:

5 0732 07 01         Épületgépész technikus

4 0732 07 02       Hűtő- és szellőzésrendszer szerelő 

4 0732 07 03       Központifűtés - és gázhálózat-rendszerszerelő

4 0732 07 04       Víz-és csatornarendszer -szerelő


Az új OKJ-s képzési rendszerről és a változásokról itt írtunk korábban.

Utoljára frissítve: 2020. október 15. csütörtök, 11:13