OMÉN 2020, FELHÍVÁS-UPDATE

2020. június 12. péntek, 06:50

Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) szervező konzorciuma nevében Prof. Dr Barótfi István 2020. február 11-én jegyzett FELHÍVÁS-a így kezdődik:

„Az Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN) előző éve is sikeres és eredményes volt, köszönhetően valamennyi rendezőnek, szervezőnek és aktív közreműködőnek. Ezek csak megerősítenek a cél helyességében és erőt adnak a folytatáshoz. Így ebben az évben, 2020. november 23-29. között is lesz OMÉN, amelynek céljai változatlanok.

A célunk az, hogy az épületgépészek, – legyenek azok szakmunkástanulók, mérnökök, kereskedők, kivitelezők, gyártók – és éljenek az ország bármely szegletében, ezeket a napokat kihasználják a társszakmákkal való érintkezésre, a civil szférával való kapcsolatra és egymás megismerésére és elismerésére. Az OMÉN-en tehát országosan kell eseményeket, rendezvényeket kezdeményezni, azokat a helyi adottságok kihasználásával szervezni…„


Most, júniusban, a világjárvány árnyékában kell a folyamatot újragondolni. A folyamatot, amelynek célja találkozásokkal, szakmai rendezvényekkel az épületgépész közösség erősítése, építése, ezáltal a szakma érdekérvényesítő képességének fokozása.

A világ, az ország, a szakmák és a mi szakmánk is nehéz helyzetbe került és csak reménykedhetünk, hogy lassan túl leszünk rajta. Ehhez persze tenni, tennünk kell. Az újraindulásban megnő a kapcsolatrendszerek szerepe, a vágyott összetartó közösség erejének a jelentősége! Ebben a nehéz időszakban a közösségépítés munkájának, szervezésének szerepe fokozott.

Erre tekintettel, a várható nehézségek ellenére sokrétű elemző munka és a hírek értékelése alapján az a meggyőződésünk alakult ki, hogy az OMÉN 2020 rendezvényeit a tervezett időszakban meg tudjuk szervezni, és meg kell szervezni! Lehetőséget kell biztosítani a szakmai találkozásokra, az „Év Emberei” díjak, valamint a szakmai társadalmi szervezetek és a MMK Épületgépészeti Tagozata legmagasabb díjainak méltó és ünnepélyes keretek között történő átadására!

A 2020 februárjában elindított szervező munkát folytatjuk! A járványhelyzet folyamatait figyeljük, a szervezés lépéseit ehhez igazítjuk, szükség esetén korrigáljuk. A szervező munka koordinálása, az események regisztrálása, nyilvántartása a már megismert www.talalkozzunk.hu honlapon történik. 

A februári Felhívás záró gondolatai továbbra is aktuálisak:

„Kérjük az épületgépész társadalom aktív közreműködését és aktív támogatását ugyan úgy, ahogyan eddig is tették, kiemelten kezelve a helyi kezdeményezéseket.”


Gyurkovics Zoltán elnök
OMÉN Koordináló Bizottság

Utoljára frissítve: 2020. június 12. péntek, 08:59