A Bepatek Kft. elnyerte az Év Családbarát Vállalata díjat

2018. november 21. szerda, 14:10

Idén hatodik alkalommal adta át Az Év Családbarát Vállalat – díjakat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kis-, közepes- és nagyvállalat kategóriában. Rákos Csaba, az érdi BEATEK Kft. ügyvezetője vehette át a kisvállalati szekcióban indított pályázatáért a kategóriában elnyerhető díjat és az elismerő oklevelet Skarbski Fruzsinától, a Mozgalom elnökétől, aki különlegesnek ítélte meg a céget a kidolgozott és jól működő családbarát stratégiájáért.

 

 

A Budapest Music Centerben tartott gálán a zsűri elnöke, Ujvári Enikő elmondta, hogy az egyedi és példaértékű családbarát megoldásokat keresték, s így esett a választás az érdi vállalatra, melynek mindennapi életébe kisfilm keretében pillanthatott be a közönség. A kisvállalati szektorban, s főleg egy 20 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató cég esetén kevésbé elterjedt lehetőségekkel teszi könnyebbé a magánélet és munka egyensúlyának fenntartását a vezetés. A vállalati hitelfelvétel, a rugalmas munkarend és távmunka írásos keretek között történő lefektetése, az etikai szabályzat mind ezt a célt szolgálják. Nem titkolt szándék a koncepcionális családbarát stratégia bevezetésével a munka hatékonyságának növelése, hiszen az évek során az ügyvezető ráébredt, a működés lehet professzionális, az ember és a csapat nélkül azonban nem juthat előrébb, így elsődleges céllá vált a munkatársak elégedettségének növelése, belső képzéssel, például kommunikációs tréningekkel, csapatépítők szervezésével, s a már említett lehetőségek bevezetésével.  Első a munkavállaló barát munkahely építése, melyen keresztül egyenes út vezet a családokig, s így a családbarát munkahelyig. A kisvállalt azon kevesek közé tartozik, akik humán szakembert alkalmaznak a munkavállalók lelki egészségének megőrzése érdekében, s akinek segítségével épült ki a pályázatban részletesen bemutatott nagyvállalatok számára is példaértékű családbarát stratégia.
„Ez a díj számunkra azt jelenti, hogy jó irányba haladunk és ösztönöz arra, hogy a jövőben még jobban odafigyeljünk a kis közösségünkre, a második családunkra.” – mondta Rákos Csaba a díj átvételekor.

 Az ünnepélyes rendezvény fővédnöke Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter volt, aki elmondta, hogy a díjkiosztó jó alkalom arra, hogy fókuszba kerüljenek azok a munkahelyek, ahol segítik a család és a munka összehangolását. Beszédet mondott őexc. Pascale Andreani Franciaország magyarországi nagykövete, méltatva a Mozgalmat családközpontú tevékenységét. A jelen lévő üzletemberek figyelmét Charles Handy üzlet-, szervezet- és társadalomelméleti szakértő videó-üzenetben hívta fel az egyén meghatározó szerepére a szervezeten belül, s összességében a vállalati kultúrában, továbbá beszélt a vezetői módszerek emberközpontú megújításáról is.

forrás: Bepatek Kft.

Utoljára frissítve: 2018. november 21. szerda, 14:17