Debrecenből startol az Ariston Comfort Challenge

2018. október 02. kedd, 15:20

Az Ariston Thermo Group tavaly decemberben tette közzé nemzetközi felhívását, amelyben jelentkezőket toborzott egy akkor még titkos célpontra. A világ vezető termotechnika vállalata földünk egyik legbarátságtalanabb helyére választott ki három olyan szakembert, akik a viszontagságos körülmények ellenére is tudnak komfortot vinni az extrém területre. A pontos helyszínről az indulás előtt értesült a három résztvevő, akik Olaszországból, Kínából és Oroszországból utaznak a jeges helyszínre. A célpont Grönland, egy mindentől és mindenkitől távol eső hely, ahol kiszámíthatatlan körülmények várnak rájuk. A három szerelő számára nem csupán a túlélés a cél, ha nem egy olyan megoldást kell találniuk, amely tartós és pozitív hatást gyakorol a Grönlandon élők életére. A helyszínen már több nemzetközi kutatócsoport is megpróbálkozott ezzel, eddig kevés sikerrel. A munkát rendszeresen fel kell függeszteniük amikor mínusz 30 fok alá süllyed a hőmérséklet. Grönland fontos kutatóbázisa azoknak a szakértőknek, akik az éghajlatváltozást tanulmányozzák, így számos csoport tartózkodik folyamatosan a térségben.A nemzetközi kampány első állomása Debrecen, ahol a Petőfi tér egyik buszmegállójában varázsolt Grönland hangulatot az Ariston. Az augusztus 23-tól augusztus 31-ig látható buszmegállóban egy beépített kijelző is van, amin filmeket és információkat tekinthetnek meg az arra járók. A helyszínen augusztus 29-én egy flashmobot is láthatott a debreceni közönség. A témára készült zenével és R’n’B táncosokkal mutatta be az Ariston, hogy nincs lehetetlen: egy megfelelő kondenzációs kazánnal még az északi sarkon is lehet meleget varázsolni.

 

 

A kihívásra magyarországi jelentkező is volt, akit végül az utolsó körben nem választottak be a három Grönlandra utazó közé. Ezzel együtt a program érdekesnek ígérkezik és szeptember 3-tól hat epizódban követhetőek nyomon a részletek az Ariston Youtube csatornáján.
A szervező Ariston Thermo szerint a komfort ma már az egyik legalapvetőbb szükségletünk, ami a vállalat kutatásainak motivációs hátterét adja. Emellett a takarékosság és az alacsony károsanyag kibocsátás is alapvető cél ugyanúgy a vállalat, mint a Comfort Challenge kihívás résztvevői számára. Ezért bocsátották rendelkezésre az egyik legújabb fejlesztésű kondenzációs kazánjukat, amellyel szerintük még a lehetetlennek tűnő kihívások is teljesíthetőek. Az Alteas One nevet viselő kondenzációs kazánnak mostantól Grönlandon is helyt kell állnia amikor mínusz 30 fok alá süllyed a hőmérséklet. A smart kazán egy applikáció segítségével telefonról is irányítható, így a kihívás résztvevői és a Grönlandon tartózkodó kutatók online ellenőrizhetik a fűtést, valamint a melegvizet bárhonnan.
Nem véletlen, hogy épp ezt a modellt küldte a vállalat Grönlandra. Amennyiben a kazán jól teljesít, mérföldkő lehet a helyi lakosok számára, valamint a kutatócsoportoknak is fontos segítségük lesz a klímaváltozást tanulmányozó helyszíni munkában. A szervezők szerint nincs lehetetlen kihívás, ha a világot szeretnénk komfortosabbá tenni.

Utoljára frissítve: 2018. október 02. kedd, 15:58