Átlátható energiamonitorozás a Belimo Felhővel Kiemelt

2019. augusztus 12. hétfő, 10:18

A Belimo Energy Valve™ egy Internet of Things (IoT) eszköz – egy intelligensen csatlakoztatott nyomásfüggetlen csap, amely a hőcserélők energiafogyasztását méri és menedzseli egy beépített áramlásmérővel, valamint az előremenő és visszatérő víz hőmérséklet-érzékelőivel együtt. A Belimo Energy Valve™ beépített teljesítmény-vezérléssel és Delta-T menedzser logikával is rendelkezik, amely a Delta-T fenntartásával figyeli és optimalizálja a hőcserélők hőátadását.

 

 

 


Átlátható
A beépített logika és szenzorok biztosítják a hőcserélők pontos teljesítmény és fogyasztási adatait. Az energiamonitorozási adatok az üzembe helyezés során a rendszer teljesítményének ellenőrzésére szolgálnak, és a rendszer teljesítményének alapkövetelményei az idő múlásával. A fűtési és hűtési energiafogyasztás tekintetében átláthatóság érhető el.

Csatlakoztatva
A Felhő összeköttetés az energiafelhasználás vezérlését, optimalizását, monitorozását és a rendszeradatok fejlett reportolását biztosítja. A továbbfejlesztett kommunikáció lehetővé teszi a bővített rendszerintegrációt és a BMS vezérlést Modbus RTU és TCP / IP használatával. Más integrációs lehetőségek közé tartozik a BACnet MS/TP és a BACnet IP, a Belimo MP-Bus® és egy analóg csatlakozás.

Hatékony
A Belimo Delta-T menedzsment algoritmusa csökkenti a szivattyú és a hűtő/kazán üzemeltetési költségeit, a Delta-T szindróma megszüntetésével. Az teljesítményvezérlés lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a bemeneti értékre a kimeneti teljesímény érték lineárisan változzon. A hőcserélő és a szelep jellemzői ettől kezdve irrelevánsak. A hőcserélők vezérlése most már nyomás és hőmérséklet független.

 


Ahol a függetlenség kivételes értéket teremt
A jövő most kezdődik. A Belimo Energy Valve™, Belimo Felhőbe történő integrálásával a felhasználók a saját belépési profi ljukat tudják létrehozni, hogy teljes átláthatóságot kapjanak a hűtési / fűtési rendszer energiafogyasztásáról - bárhol és bármikor. A Belimo online szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyíti a életünket, növeli a biztonságot és az eszközök legmegfelelőbb beállításait eredményezi.

 

A Delta-T és a térfogatáram optimalizálása
• A Felhő Analitika funkció a Belimo szakemberei által meghatározott Delta-T értékeket ajánlja, a hatékonyabb működés érdekében
• A rendszer teljesítményének és stabilitásának folyamatos javítása

Teljesítményjelentés
A Belimo Cloud Reporting lehetővé teszi az aktuális és a korábbi teljesítményadatok, például: térfogatáramok, energiafogyasztás, teljesítményigények és Delta-T, teljes körű áttekintését
• A legfontosabb teljesítménymutatók grafi konokban is megjeleníthetők

Felhő alapú szolgáltatás
• A Belimo Cloud Support segíti a Belimo Energy Valve™ értékeinek optimális beállítását
• Tapasztalt Belimo technikusok segítenek a felhasználóknak a műszaki problémák megoldásában

Szoftver frissítések
• A Belimo Cloud Service rendszeresen biztosítja a felhasználóknak a szoftverfrissítéseket
• Folyamatosan naprakész rendszer


Adathozzáférés teljes életciklusra
A Belimo Cloud a Belimo Energy Valve™ naplózott adatait egyetlen biztonságos helyen tárolja
• Ez az online adatbázis képezi a jövőbeli optimalizálási műveletek alapját

 


Ahol az intelligencia maximális hatékonyságot eredményez

Ha a hőcserélőkben túl nagy áramlási sebesség és emiatt rendkívül kicsi Delta-T jön létre, akkor egy bizonyos pont felett a szivattyúk, valamint a hűtő- és
fűtőközpontok energiafogyasztása nagymértékben emelkedni fog - anélkül, hogy ez jelentős teljesítménynövekedést eredményezne.

 

Delta-T menedzser egyrészt a Belimo Energy Valve™-be beépített funkció, másrészt a Belimo szakértőknek, a Belimo Felhőn keresztül történő elemzési szolgáltatását tartalmazza, a hatékony működés érdekében. Ezért a hőcserélőkben fellépő túl nagy áramlási sebessége már nem fog kialakulni.

 BELIMO Automation
Handelsgesellschaft m.b.H.
Ghegastraße 3.
www.belimo.hu

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 12. hétfő, 10:52