Rovat: Rövid hírek

Macskásy Árpád Életműdíj és Alkotói Díj jelölési felhívás Kiemelt

2019. október 09. szerda, 20:20

Az Épületgépész Bálon, 2019. november 29-én adjuk át  a Macskásy Árpád Életműdíjat és az Alkotói Díjat.

A díj megalapításánál alapvető célunk volt, hogy a szakma széleskörű támogatásával, a szakma összefogását demonstráló elismerést kaphassanak az arra érdemesek. A díj odaítélését végző Díjbizottságban a Tagozat elnöksége tagjain kívül a szakmai szervezetek és az oktatási intézmények képviselői is helyet kapnak.


A Macskásy Árpád Életműdíj annak ítélhető oda, aki legalább 30 éven át alkotó módon működött, mint épületgépész, vagy a szakmában tevékenykedő, szakember, és tevékenysége nyomán magas színvonalú alkotások, szolgáltatások valósultak meg, vagy az épületgépész mérnökök oktatásával, szakemberek képzésével és továbbképzésével, valamint nemzetközi és hazai tudományos és szakirodalmi tevékenységével az épületgépész társadalom alkotó működését jelentősen és igazolhatóan elősegítette, tagja a Magyar Mérnöki Kamarának, fedhetetlen és példamutató szakmai előéletű.


Az Alkotói Díj annak ítélhető oda, aki kiemelkedő alkotó módon tevékenykedett, mint épületgépész, vagy a szakmában tevékenykedő szakember, és ennek nyomán magas színvonalú alkotások, szolgáltatások valósultak meg, vagy, az épületgépész mérnökök oktatásával, szakemberek képzésével és továbbképzésével, az épületgépész társadalom alkotó működését jelentősen és igazolhatóan elősegítette, tagja a Magyar Mérnöki Kamarának; az épületgépész szakmában eltöltött minimum 15 aktív évet, fedhetetlen és példamutató szakmai előéletű.


A Díjra javaslatot tehet a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata Elnöksége, az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), a Magyar Épületgépészek Szövetsége (MÉGSZ), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉgKSz), bármelyik területi mérnöki kamara épületgépészeti szakcsoportja, az MMK Épületgépészeti Tagozatának szakosztályai, az MMK Épületgépészeti Tagozat legalább húsz tagja együttesen.


A javaslatot zárt borítékban „Macskásy Árpád Díj” felirattal 2019. november 18-ig az erre a célra rendszeresített űrlapon kell felterjeszteni az MMK Épületgépészeti Tagozat elnökéhez levélben, vagy e-mail-ben. Cím : 1117 Budapest, Szerémi út 4-6., e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A javaslatot indoklással és az előírt és megkívánt feltételeket igazoló dokumentumokkal kell ellátni.

 

Gyurkovics Zoltán
elnök

MMK Épületgépészeti Tagozat

Utoljára frissítve: 2019. október 10. csütörtök, 13:47
Címkék: