Rovat: Rövid hírek

Minél intelligensebb, annál jobb

2017. április 28. péntek, 11:48

Ez a gondolat hatotta át a REHAU standját idén március 14. és 18. között a Frankfurtban megrendezett ISH nemzetközi, épületgépészeti szakmai kiállításon. Akár analóg, akár digitális, kézzel vagy géppel: minél okosabb a megoldás, annál jobb. Hiszen bárki vesz ma egy okos eszközt, azt reméli, hogy megkönnyíti a munkáját. Így van ezzel az épületgépész szakma is, hiszen gyors és precíz munkát csak olyan termékekkel lehetséges végezni, amelyek magukon hordozzák az intelligens innováció jegyeit. Így kerül előtérbe az intelligens otthoni megoldások mellett a fűtés, felületfűtés/ -hűtés, higiénikus ivóvízhálózatok esetén a nagy hatékonyságú telepítési megoldások, a gyorsaság és a pontosság. A REHAU stand két szinten összesen 560 négyzetméteren három tematikus termékcsoportra összpontosított. Az újdonságokról a nagy hatékonyságú gyors és pontos telepítési megoldásokról a szakmai napok során óránként bemutatóval egybekötött előadás volt látható, melyet minden esetben nagy érdeklődés követett.
A standon bemutattuk a RAUTITAN univerzális csővezetékrendszert és a RAUPIANO PLUS hangcsillapított lefolyórendszert. A RAUTITAN az a csőhálózati megoldás, ami összhangban van az Európában honos higiéniára optimalizált ivóvíz szabványokkal. Hiszen a víz a legfontosabb erőforrásunk, és annak minőségét az utolsó csapoló pontig biztosítanunk kell, ezért van szükség a lehető legnagyobb körültekintésre a tervezéstől a higiénikus telepítésig. Rendszermegoldásokat mutattunk be a mintafalakon, hogy a miként valósítható meg az EN 806 szabványban megtalálható higiénikus körvezetékes csőrendszer lakóépületeinkben. A vörösréz öntvény alapanyagból kialakított speciális falikorong megoldások mellett bemutattunk egy speciális REHAU szaniterbox nevet viselő kész vízkiállási egységet, mely a higiéniát és a szabványokat teljesen szem előtt tartva nyújt megoldást a gyors és pontos telepítések esetén. A szaniterboxba integrált falsík alatti csaptelepek kiemelt hatékonyságot adnak szerelőknek a gyors és pontos szerelések tekintetében.


REHAU szaniterbox (RSB): integrált falsík alatti csapteleppel

Bemutattuk az új, RAUTITAN RX MeplaFix szerelvényekket, amelyek lehetővé teszik az egyszerű, gyors és szerszám nélküli kapcsolatot a GEBERIT előtétfalas termékei és a RAUTITAN csőhálózat között.


RAUTITAN RX MeplaFix csatlakozók

A 2015-ben bemutatott nagy hatékonyságú új fektetési rendszer a RAUTHERM SPEED rendszer két új rendszermegoldásal is bemutatásra került. A RAUTHERM SPEED rendszer lényege, hogy a padlófűtési cső felületére egy a tépőzárnál ismert anyagot ragasztanak, amit a megfelelő fektetőlemezhez a tépőzár elvén tudunk rögzíteni. Legfontosabb előnye, hogy a fektetést szerszám nélkül tudjuk megvalósítani. Az új fektetőlemezek egyike a RAUTHERM SPEED SILENT amely a kiválló akusztikai, lépéshangcsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A 32 dB-es lépéshangcsökkentést egy ásványgyapot alapanyagú 3 cm vastag lemez nyújtja.
A másik bemutatott rendszermegoldást felújításokhoz fejlesztettük ki. Itt egy 2 mm vastag lyukacsos szőnyeg anyagra tudjuk a RAUTHERM SPEED 10,1 x 1,1 csővezetékünket rögzíteni. A fektetés után önterülő esztrich alkalmazásával 21 mm teljes vastagságban tudunk padlófűtést készíteni. Ez a rendszermegoldás a RAUTHERM SPEED PLUS RENOVA nevet kapta.


RAUTHERM SPEED PLUS RENOVA rendszerlemez 10,1 x 1,1 csővezetékkel

Mindkét fektetőlemez eseten a PE-Xa alapanyagú, új narancssárga színű RAUTHERM SPEED típusú csővezetéket lehet alkalmazni 10,1 x 1,1, 14 x 1,5 és 16 x 1,5 méretekben.
Felületfűtési rendszermegoldások sorában bemutatásra került még egy nagyhatékonyságú termék, a RAUTHERM SPEED HKV-D rozsdamentes osztó-gyűjtő, ami a szerszám nélküli csőcsatlakoztatási megoldásával tud értékes időt megtakarítani a szerelők számára.

 
RAUTHERM SPEED HKV-D osztó-gyűjtő

A látogatók meggyőződhetnek a REHAU hőelosztó- és geotermikus rendszereinek felhasználóbarát jellemzőiről is. Az új RAUGEO PE-Xa szondák fejlesztése során cél volt, hogy a szondák megfeleljenek a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak, tovább növelve a geotermikus rendszerek biztonságát. A robosztus PE-Xa szonda csövet ellátták egy zöld speciális burkolatot, ami sokkal jobb tömítettséget biztosít a tömedékelő anyag és a szondacső között, valamint a szondáink egy új kötés nélküli szondafejet is kaptak. Ezen fejlesztések segítségével tovább növelhető a geotermikus rendszerink hőnyeresége, valamint azok környezetvédelmi biztonsága is.


RAUGEO Green PE-Xa szonda

Bemutattuk az előszigetelt PE-Xa csövek új generációs megfúró bilincses kötéstechnikájával is. Annak érdekében, hogy a távhő hálózatok bővítése jövőben üzem közben is elvégezhető legyen a REHAU megalkotta a NEXUS rendszert. A megfúró technológia tehát ma már nem korlátozódik csak a hidegvíz és a gázcsövek szereléstechnológiájához, hanem használhatóvá válik PE-Xa alapanyagú helyi távhőhálózatokon is.


REHAU NEXUS megfúróbilincses kötéstechnika

Összefoglalva elmondható, hogy ma az innováció legfontosabb hajtómotorja az intelligens megoldások, amelyek egyszerűvé és gyorssá teszik mindennapi munkánkat. Váltsa haszonra Őn is intelligens rendszermegoldásainkkal.

Lászlófi András

Mentés

Utoljára frissítve: 2017. április 28. péntek, 12:07
Címkék: