Miért használjunk kompakt szennyvíz átemelő telepet?

2018. szeptember 18. kedd, 10:51

Ahol a gravitációs szennyvízelvezetés nem, vagy csak igen költségesen valósítható meg, ott alkalmazhatóak a Grundfos MULTILIFT nagyteljesítményű, kompakt átemelő telepek, amelyek összegyűjtik és átemelik az épületekben keletkező kommunális szennyvizeket.
A szivattyúk, tartályok és vezérlések kombinációi a lehető legalacsonyabb költségek mellett
egyszerű telepítést és több évtizedes problémamentes működést biztosítanak.

 A MULTILIFT berendezések alkalmazása feleslegessé teszi a költséges földmunkákat, a kültéri átemelő aknák építését, a szivattyúk, szintkapcsolók és szintvezérlők beépítését, valamint az ezekhez kapcsolódó kábelezési, villanyszerelési és beüzemelési munkákat. A kompakt kialakításnak köszönhetően az átemelő telepek 0,25-2,0 m2 közötti alapterületen képesek akár 100 m3/h-s teljesítményre is.

Egyedülálló tulajdonságok
• Könnyű és rendkívül nyomásálló gyűjtőtartály
• Nagy átemelő kapacitás
• Szabadalmaztatott tartályfenék kialakítás
• Nagyteljesítményű, energia hatékony szivattyúk
• Szivárgás- és szagmentes kialakítás
• Intelligens vezérlőberendezés
• Egy- és kétszivattyús kivitel
• Dugulásmentes vortex hidraulika
• Gyors és egyszerű szervizelhetőség
• Rendkívül megbízható működés

A MULTILIFT átemelő telepek elerhetők akár 80 mm-es szabad átömlési keresztmetszetű
vortex-, vagy nagyteljesitményű darálószerkezetes szivattyúkkal szerelt (MOG, MDG) kivitelben egyaránt. Mindkét változat hatékony szennyvízelvezetést biztosít szálasanyag tartalmú, fekálias, kommunális szennyvizek (pH 4 - pH 10) esetén is.

 A MULTILIFT átemelő telepek szinte bármilyen épületben alkalmazhatóak, legyen az akár új építésű-, akár meglévő-, felújítandó épület.

Alkalmazási területek
- Elárasztás veszélyes területek
- Alápincézett épületek
- Szikkasztótartályos rendszerek
- Gerinchálózattól távoli rendszerek
- Hegyvidéki területek
- Épületen belüli átalakítás és funkcióváltás

A Grundfos MULTILIFT átemelők a telepítésre kész, kompletten bekábelezett és vezérléssel felszerelt kivitelnek köszönhetően problémamentes beépítést, teljesen automatikus és alacsony zajszintű szennyvízelvezetést biztosítanak.


 

Az átemelő telep méretének pontos megválasztása elengedhetetlen a rendszer megfelelő működéséhez. A Grundfos Product Center oldalain online elérhetők az aktuális katalógusok, tervezési segédletek, beépítési méretrajzok, szerelési és üzemeltetési utasítások, amelyek segítenek a méretezésben, kiválasztásban, de felkészült kollégáink is készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

 Grundfos South East Europe Kft.
www.grundfos.hu

Utoljára frissítve: 2018. október 02. kedd, 18:59