szerda, 26 április 2023 08:43

Miért építsünk télikertet? Járulékos nyereség: a télikertek energetikai haszna

Nyilvánvaló, hogy télikertet elsősorban azért építünk, hogy hasznos alapterületünket értékes térrel növeljük, emellett azonban nem elhanyagolható ezek energetikai haszna sem. Az elsősorban építőipari, köztük épületgépész, építész és épületenergetikai szakemberek számára írt szakcikkünkben bemutatjuk a télikertek kialakítását és azok energetikai számítását, amelyet precízen, és minden körülményt figyelembe véve, csak a XX. század egyik legjelentősebb találmányával, csodálatos digitális eszközünkkel, a számítógéppel tudunk elvégezni. Írásunkban egy konkrét példán keresztül bemutatjuk azokat a számításokat is, amelyeket egy osztrák szoftver alkalmazásával nyertünk.

Bővebben...

  ÉPÜLETGÉPÉSZET

 

  TERMÉKÚJDONSÁGOK

 

 

  MEGÚJULÓ ENERGIA

 

A jövő jégcsarnoka az együttműködés jegyében

Május 11-én különleges eseményre került sor a mátyásföldi Jégcsarnokban. A meghívottak az Uponor szakmai bemutatóján vehettek részt, melynek keretében az elképesztő gépészeti termeket is végig járhatták az érdeklődők.

Hőszivattyús rendszerek ellenőrzése Testo digitális szervizcsaptelepekkel

Napjainkban egyre gyakrabban lehet találkozni hőszivattyús rendszerekkel. Ezen rendszerek, habár fűtéstechnikai célúak, működésük és karbantartásuk több hasonlóságot is mutat a klíma rendszerekével. Ennek okából beállításuk, diagnosztizálásuk és szervizelésük is sok szempontból egyezik.

 

  KLIMA ÉS LÉGTECHNIKA

 

 

 VÁLLALKOZÁS

Oktatóteremmel támogatott a Grohe Magyarország

Oktatóteremmel támogatott a Grohe Magyarország

A Grohe AG, Európa legnagyobb vezető szanitergyártó és szállító hazai leányvállalata hosszútávú programsorozatának egyik állomásaként a magyarországi szakképző iskolák segítését tűzte ki céljául.