csütörtök, 28 április 2022 06:34

Szakmai látogatás a milánói Mostra Convegno Expocomfortra

Az ITA (Italian Trade Agency) budapesti irodája az ANIMA Confindustria Meccanica Variával és a Reed Exhibitionnel együttműködve magyar beszerzők kiutazását szervezi a Mostra Convegno Expocomfortra, Milánóba, 2022. június 28 és július 1. között. A szervezett kiutazás keretében a magyar érdeklődőknek lehetőségük nyílik b2b találkozókat folytatni a vásár kiállítóival. Eddig mintegy 1400 kiállító jelezte részvételét.

Bővebben...

  ÉPÜLETGÉPÉSZET

Tisztújításra készül az MMK Épületgépészeti Tagozata

Tisztújításra készül az MMK Épületgépészeti Tagozata

Idén jár a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata elnökségének négyéves ciklusa, ezért a szakmai szervezet április 4-ére tisztújító küldöttgyűlést szervez – erről adott tájékoztatást számunka Gyurkovics Zoltán tagozati elnök.

Áprilisban lesz a Pollack Expo

Új időpontban, de változatlan lelkesedéssel várják a Pollack Expo szervezői a műszaki élet valamennyi szereplőjét 2023. április 13-14-én a Pécsi Expo Centerben!

 

  TERMÉKÚJDONSÁGOK

 

 

  MEGÚJULÓ ENERGIA

 

Megérkeztek hazánkba is az AUX Evo hőszivattyúk

Megérkeztek hazánkba is az AUX Evo hőszivattyúk

Magyarország egyik meghatározó klímatechnikai vállalata, a Rotovill Kft., idén ünnepli fennállásának 30. jubileumát. A cég az évforduló jegyében, megkezdi az AUX Evo hőszivattyúk piaci bevezetése is.

Hőszivattyús rendszerek ellenőrzése Testo digitális szervizcsaptelepekkel

Napjainkban egyre gyakrabban lehet találkozni hőszivattyús rendszerekkel. Ezen rendszerek, habár fűtéstechnikai célúak, működésük és karbantartásuk több hasonlóságot is mutat a klíma rendszerekével. Ennek okából beállításuk, diagnosztizálásuk és szervizelésük is sok szempontból egyezik.

 

  KLIMA ÉS LÉGTECHNIKA

 

Bosch Termotechnika: rekord a tavalyi értékesítésben

Az április 1-jétől új névvel működő társaság értékesítési bevétele 12%-kal növekedett a 2022-es pénzügyi évben, 4,5 milliárd euróval, de e mellett a divízió magas, kétszámjegyű növekedést ér el több területen is.

 

 VÁLLALKOZÁS

Romló építőipari kilátások 2023-ra

Romló építőipari kilátások 2023-ra

Az ÉVOSZ tagszervezeteit és az építőipar további jelentősebb szereplőit, 400 céget megkeresve felmérte, hogy 2022-ben milyen változásokat hoztak a piaci körülmények, illetve a cégek milyen várakozásokkal tekintenek 2023-ra.

Oktatóteremmel támogatott a Grohe Magyarország

A Grohe AG, Európa legnagyobb vezető szanitergyártó és szállító hazai leányvállalata hosszútávú programsorozatának egyik állomásaként a magyarországi szakképző iskolák segítését tűzte ki céljául.

Törlesztési moratóriumra szólít fel a jegybank

Az MNB felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel rendeljen el az összes vállalati hitel esetén elővigyázatossági törlesztési moratóriumot, segítve ezzel a vállalatok likviditási helyzetét.