1. oldal / 2

  ÉPÜLETGÉPÉSZET

Tanulságos kutatás a lakásfelújításokról

Tanulságos kutatás a lakásfelújításokról

„Hazai felújítási hullám” címmel publikálta nemrégiben kutatási tanulmányát a Magyar Energiahatékonysági Intézet. A tavaly novemberben kétezer fővel végzett reprezentatív kutatás főbb, elsősorban az épületgépész vállalkozásokra számára fontos eredményeiből szemezgettünk.

Újabb részletek a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórumról

Január elején érkezett az első hír a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum megalakulásáról. A fórumot öt szervezet alapította és a szervezetek elnökei, kiegészülve Nagy Gyulával, a MMK elnökével, tartott sajtótájékoztatót a fórum alapításának körülményeiről és a várható működéséről.

 

  TERMÉKÚJDONSÁGOK

 

 

  MEGÚJULÓ ENERGIA

 

 

  KLIMA ÉS LÉGTECHNIKA

 

Otthonfelújítási program: a szellőztető berendezések beemelését kérik a támogatott felújítások közé

Otthonfelújítási program: a szellőztető berendezések beemelését kérik a támogatott felújítások közé

Épületgépész szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a szellőztetés témaköre nincs a kormányzati szakpolitikusok figyelmének fókuszában. Ennek legfrissebb bizonyítékaként említik meg többek között a 2020. november 25-én megjelent, gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) kormányrendeletet, melyből – a sok egyéb támogatható tevékenység mellett – ismét kimaradt a szellőzés témaköre.

 

 VÁLLALKOZÁS

Ezer milliárdos forgalom az online építőanyag kereskedelemben

Ezer milliárdos forgalom az online építőanyag kereskedelemben

Az online kiskereskedelem robbanásszerű, 35 százalékos növekedést ért el a koronavírus hatására tavaly. Forgalma a várakozások szerint 2020-ban meghaladta az egybilliós, azaz 1000 milliárd forintos forgalmat – hangzott el az Évindító Mapei Kereskedő Konferencián építőanyag kereskedők számára tartott online konferenciáján.

Előrejelzés a 2021-es lakásépítési várakozásokról

Előrejelzés a 2021-es lakásépítési várakozásokról

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) prognózisa szerint 2021. évben az építőipar teljesítménye elérheti a járványhelyzet előtti, 2019. évi szintet. Az építőipari tevékenységen belül növekedési pályára kerül a lakásügy, lakásépítés és felújítás.

Júniusra tolódik az idei CONSTRUMA

A járványhelyzet miatt bevezetett korlátozásokat március 15-ig meghosszabbították, így a CONSTRUMA idei rendezvényei az eredetileg meghirdetett áprilisi időpont helyett júniusban lesz – tájékoztatta lapunkat a Hungexpo.

Vissza nem térítendő támogatás épitőipari mikro- és kisvállalkozásoknak

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. „Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló” 2021/1. számú támogatási programot hirdet meg 2021. február 15-i kezdettel, melyhez 10,4 milliárd forintos keretösszegig biztosít forrást.

Több munkavédelmi ellenőrzés jöhet az építőiparban

Bár 2010 óta nagymértékben csökkent a számuk, még mindig sok a tragikus következményekkel járó munkahelyi baleset az építőiparban. A munkavédelmi hatóság ezért idén is a szektor célzott ellenőrzését tervezi – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.