ÉPÜLETGÉPÉSZET

Ami az MBSZ-ből kimaradt, benne van az SZME-ben

Ami az MBSZ-ből kimaradt, benne van az SZME-ben

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közzétette, és ezzel hatályba lépett a 3/2020. (I. 13.) ITM-rendelet és vele az MBSZ (GOMBSZ, GMBSZ) alkalmazását segítő Szakági Műszaki Előírások (SZME).

Összefoglalónk a szakma hetéről, az OMÉN-ről

Több mint harminc érdekes és értékes programmal zajlott le november utolsó hetében az Országos Magyar Épületgépész Napok. Az ország számos pontján folytak a szakma hetének találkozásai.

A Magyar Mérnöki Kamara kifogásolja a rendeletet

A Magyar Közlöny 2019. október 22-i számában megjelent az egyszerű bejelentés intézményének felülvizsgálatával összefüggésben a 244/2019. (X. 22.) kormányrendelet. Az MMK ezt kifogásolja.

 

  TERMÉKÚJDONSÁGOK

 

 

  MEGÚJULÓ ENERGIA

 

 

  KLIMA ÉS LÉGTECHNIKA

 

Klímakáoszt jósolnak a nyári kánikula idejére

Klímakáoszt jósolnak a nyári kánikula idejére

Most az átlagoshoz képest pang a piac, a karbantartási munkálatok is sok helyen állnak, a magánvállalkozók komolyan megérzik a megrendelések visszaesését, ehhez képest nyárra durva bummot jósolnak

GfK kutatás: jelentős növekedés előtt a magyar klímapiac

A Daikin Magyarország megbízásából készített kutatást a GfK Intézet a hazai klímapiac legfrissebb trendjeiről. A kutatás szerint a megkérdezettek bő egyharmada kíván a közeljövőben légkondicionálót vásárolni, így a klímapiac további jelentős növekedésére lehet számítani – írja sajtóközleményében a cég.

 

 VÁLLALKOZÁS

Egyelőre még tartja magát az építőipar

A csökkenő cégalapítási szám ellenére az építőipar még a bizakodóbb iparágak közé tartozik. Mind a nemzetközi, mind a hazai kilátások csak enyhe termelési visszaesésről és hangulatesésről tanúskodnak – írja a cégalapítási adatokra hivatkozva a Piac és Profit.

Továbbra is lassulóban az építőipar

A járvánnyal összefüggő, vírusos megbetegedések az építőiparban továbbra sincsenek. A 20. hét is úgy telt el, hogy COVID-19 vírusos megbetegedések a tervezői, kivitelezési, mérnöki lebonyolítói munkát nem akadályozták – áll az ÉVOSZ heti jelentésében.

Elbizonytalanodtak a magánépíttetők

Érezhető a bizonytalanság a lakásépítések és felújítások megrendelői oldalán. A többség folytatja a megkezdett munkákat, mások kivárnak. Sokan tartanak drágulástól és vannak, akik a saját kezükbe veszik a munkák egy részét a pénzszűke miatt – derül ki a Mapei Kft. felméréséből.